ترند روم

راهنمای سفر دامغان و جاذبه های دامغان در دروازه سوگند

    نظر


دامغان یعنی نماد تمدن، نماد قدرت، یادآور ایران باستان! دامغان داستانی طولانی از تاریخ ایران در دل دارد. شهر دامغان گام به گام مملو از آثار تاریخی است که یادآور اوج و فرود ایران است. از مساجد باستانی گرفته تا برج ها و قلعه ها، مهم ترین دیدنی های دامغان در سفر به دامغان هستند که از ظهور و سقوط پادشاهان و قدرت های سیاسی ایرانی صحبت می کنند.

در ادامه همراه با رسانه گردشگری گردشی تاپ داستان های چند هزار ساله دامغان را به اختصار مرور می کنیم. در راهنمای گردشگری دامغان اطلاعات جالبی در مورد جاذبه های گردشگری دامغان و دیدنی های سمنان خواهید یافت.


ویژگی های منطقه دامغان

دامغان در استان سمنان در شمال شرقی ایران قرار دارد. شهر باستانی دامغان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود دو نوع آب و هوا دارد. این شهر از شمال به جنگل و کوه و از جنوب به کویر کشیده شده است. به همین دلیل بخش شمالی دامغان دارای آب و هوای معتدل و بارندگی است. اما قسمت جنوبی آن دارای آب و هوای بیابانی و خشک است.

شهرها و روستاهای مهم و معروف دامگان

سفر به دامگان در مسیر تهران به مشهد، یکی از شلوغ ترین و مهم ترین مقاصد ایران است. جاده تهران - مشهد غرب و شرق ایران را به هم متصل می کند. به همین دلیل است که روزانه قطارها و اتوبوس های زیادی از دامگان عبور می کنند.

همچنین دسترسی به شمال کشور در دامگان بسیار آسان است. زیرا دامگان راهی به ساری دارد که این جاده را به مسافرانی که می خواهند به شمال بروند نزدیک کرده است.

برای کسانی که می خواهند از دامگان به اصفهان بروند، جاده ای از سمت جنوب دامگان وجود دارد. اما از آنجایی که این جاده از دشت کویر می گذرد، ترافیک کمتری نسبت به سایر جاده ها دارد.

بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1394 جمعیت دامگانی تقریباً 59106 نفر و 23419 خانوار بوده است.

«انکله وان د مهم ان دورپن وان دامغان زیجن ورکیان، تویه دروار، کالا، سلح آباد، قوشه، سعیدآباد، آبدیان دورپ، یمام زاده هفتنان، وامرزن، خوارزن، دروار، شامان، امام آباد ان نمکه درپ.

قبل از رفتن به دامگان بهتر است بدانید این شهر در استان سمنان و در جنوب رشته کوه البرز و شمال دشت کویر واقع شده است. فاصله دامگان تا تهران 216 کیلومتر است و بین تهران و خراسان قرار دارد. جالب است بدانید شهر سمنان مرکز فضایی ایران است. آب و هوای تمیز و موقعیت جغرافیایی آن، این شهر را به یکی از بهترین مکان ها برای دیدن آسمان شب تبدیل کرده است. به همین دلیل، تورهای شدید تماشای آسمان در بین گردشگران بسیار محبوب است.

داستان دامگان

دانکن یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران است که قدمت آن به دوره اشکانی می رسد. نام شهر دامگان در طول تاریخ چندین بار تغییر کرده است. در گذشته به این شهر به یونانی Hecatem Polis می گفتند که در فارسی به معنای صد دروازه است. یونانیان به شهرهایی که بیش از 4 دروازه داشتند «هکاتم» می گفتند. پولیس در یونانی به معنی شهر است.

زرتشتیان سپس نام شهر را به ده مگان و در نهایت دامگان تغییر دادند. دامگان را مهمترین بخش تاریخ ایران از ایالت شنی (یکی از ایالت های باستانی ایران) می دانند. استان سمنان امروزی سرزمین باستانی کامس است.

این شهر اشکانی در زمان اشکانیان (از 200 سال پیش از میلاد) به صد دروازه پایتخت معروف بوده است. از آنجایی که دامگان پایتخت حزب بود، از نظر تاریخی بسیار جالب است. آثار تاریخی از دوران مهم هخامنشی، اشکانی، ساسانی، قاجاریه و... آنها منابع مهمی برای تحقیقات باستان شناسی هستند.

در تابستان 330 ق.م. اسکندر مقدونی در این مکان بود. و با مرگ او امپراتوری سلوکی تسلط یافت. قبایل اشکانی سپس در سال 238 قبل از میلاد دامغان را اشغال کردند. این شهر اولین پایتخت اشکانیان در دوره پس از اسلام شد. شهر دامغان یا دروازه صد در میان مردم به «شهر قمس» معروف است.

آب و هوای دامگان

شهرستان دامغان در قسمت جنوبی رشته کوه های البرز قرار دارد و ارتفاع آن از شمال به جنوب کاهش می یابد و به دشت کویر می رسد، آب و هوای دامغان در تابستان معتدل و در زمستان به دلیل نفوذ باران و باد سرد است. از گرگان و مازندران. در اوایل پاییز هوای دامغان معتدل است. اما کم کم باد از آبان شروع به وزیدن کرد و سرد شد.

در مجموع آب و هوای دامغان ناپایدار است. در سفر به دامغان، صبح ها هوا گرم و آفتابی و بعد از ظهر بارانی و خنک است. گاهی حتی 4 فصل را در یک روز تجربه می کنید. در فصل بهار هوای دامغان معتدل و کمی خنک است. این شهر تحت تأثیر بادهای غربی و بادهای بیابانی قرار دارد. به همین دلیل است که هوا اغلب باد می‌آید. بادهای غربی معمولاً مرطوب هستند و در ماه های سرد سال می وزند.

بادهای بیابانی عمدتاً در ماه های گرم سال و از جهت مناطق کویری می وزد. وقتی این بادها در تابستان به سمت دامغان می وزند، دما را بالا می برند و هوا را خشک می کنند. به طور کلی دامغان یکی از شهرهایی است که در فصل تابستان هوای خنکی دارد و با سفر به دامغان می توانید فضایی با طراوت را تجربه کنید.

زمان خوبی برای رفتن به دامغان است

بهترین زمان سفر به دامگان بهار و اوایل پاییز است. البته قسمت شمالی دامگان به دلیل مجاورت با رشته کوه های البرز دارای آب و هوای سرد و معتدل است. از این رو دامگان یکی از سردترین شهرهای ایران در فصل تابستان به شمار می رود.

اما قسمت جنوبی دامغان به منطقه کویری نزدیک است. و تابستان ها به دلیل بادهای گرم و خشکی که از سمت کویر می وزد برای پیاده روی مناسب نیست. بنابراین توصیه می کنیم در فصل بهار یا اوایل پاییز به مناطق جنوبی دامغان سفر کنید.

البته بد نیست بدانید که دامگان نیز مانند سایر شهرهای ایران در ایام نوروز بسیار شلوغ است. اگر به دنبال مکانی آرام و به دور از هیاهو هستید، پس از تعطیلات نوروزی باید به دامگان سفر کنید.

مهرماه بهترین زمان سفر به دامغان برای افرادی است که می خواهند از شلوغی ها فرار کنند. در اوایل پاییز دامغان هوای مطبوعی دارد. از آنجایی که مدارس شروع به کار کرده اند، بهترین زمان برای استراحت و لذت بردن از مناظر دامغان در فصل پاییز است. اگرچه در اواخر تابستان و به خصوص شهریور دامغان هوا خوب است، اما این شهر مملو از گردشگر است زیرا تعطیلات تابستانی رو به پایان است.

به همین دلیل شهریور ماه برای افرادی که از شلوغی می گریزند مناسب نیست.

حمل و نقل در دامهان چگونه است؟

برای سفر به شهر دامغان باید از تاکسی، اتوبوس یا ماشین شخصی استفاده کنید. دامغان شهری آرام و کم تردد است. این شهر مترو ندارد.

مسیرهای سفر به دامغان

راه های مختلفی برای سفر به دانغان وجود دارد. انتخاب بهترین راه برای سفر به دانگان به پیشینه و مسافت سفر بستگی دارد. سفر از تهران به دنگان با قطار، اتوبوس یا ماشین شخصی بهترین گزینه است. دامغان فرودگاه ندارد پس اگر شهر شما به دامغان نزدیک است بهتر است سفر زمینی را انتخاب کنید.